Vrijdag 4 mei 21.15 uur De Balie Amsterdam

Theater Na de Dam

Herdenken Vol Leven – Oorlogsmonologen en liedjes om stil van te worden...

Op vrijdagavond 4 mei sluiten we deze week van Herdenken Vol Leven af met een klein en intiem concert. Wyke van Weelden, Birgit Schuurman en Wudstik zijn hierbij aanwezig. Wyke is bekend van het programma De beste Singer-Songwriter van Giel van Beelen. Wudstik is een zanger van Molukse afkomst, die de jury en het publiek van The Voice betoverde met zijn versie Omarm me van Bløf. Hij heeft al vele prachtige liedjes geschreven. Deze singer-songwriters vertellen bijzondere verhalen over de oorlog en geven antwoord met liedjes om stil van te worden...

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Ook Trijntje Oosterhuis en Yosina Rumajauw zullen op deze avond optreden en het nummer Ken je mij samen zingen. Speciaal voor de Nationale Dodenherdenking op 4 mei 2018 is er een clip van de speciale editie van dit nummer geproduceerd.

Wyke van Weelden is bekend van het programma De Beste Singer Songwriter van Nederland en wordt nu wel de prinses van de filmmuziek genoemd. Ze is onder andere te horen in Kenau en De Poel.

Wudstik is onder andere bekend van zijn deelname aan het programma The Voice of Holland en blies daar de jury weg met zijn intieme versie van het nummer Omarm me van BLØF.

Birgit Schuurman is een verhalenverteller. Mét en zonder muziek. Nu, 12 jaar na haar laatste album, heeft Birgit een album gemaakt: A Fool for Love.

Twitter Facebook LinkedIn


Copyright 2018 | Herdenken vol Leven | Deze website wordt u opgediend door © Plate